EPA/Jim Lo Scalzo
Donald Tramp

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja javnog mnjenja, Donald Tramp, koji će se nadmetati sa Bajdenom za drugi mandat u Beloj kući, ima podršku 46,8 odsto anketiranih.

Bivši predsednik SAD, Donald Tramp, odbio je da bezuslovno prihvati rezultate predstojećih predsedničkih izbora 2024. godine, u intervjuu za Milwaukee Journal Sentinel.

– Ako bude sve pošteno, rado ću prihvatiti rezultate. Ne menjam se oko toga. Ako ne bude, morate se boriti za pravo zemlje – rekao je Tramp.

Tramp je rekao da će “dati do znanja” ako bude mislio da izbori 2024. nisu pošteni, ali je rekao da očekuje da će biti.

– Napravio bih medveđu uslugu zemlji ako bih rekao drugačije. Ali ne, očekujem poštene izbore i očekujemo da ostvarimo možda veoma veliku pobedu – rekao je Tramp.

Tramp je rekao da je mnogo promena napravljeno u poslednjih nekoliko godina, ali ako sve bude pošteno, apsolutno će prihvatiti rezultate.

Podsetimo, guverner Floride i bivši predsednički kandidat Republikanske stranke, Ron DeSantis, odlučio je da pruži podršku Donaldu Trampu pred novembarske predsedničke izbore u SAD.

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja javnog mnjenja, aktuelni američki predsednik, Džozef Bajden, je sa 38,7 dosto podrške najmanje popularan američki predsednik u poslednjih 70 godina, preneli su američki mediji.

Isto istraživanje pokazuje da bivši predsednik, Donald Tramp, koji će se nadmetati sa Bajdenom za drugi mandat u Beloj kući, ima podršku 46,8 odsto anketiranih.

Rezultati Galupovih anketa o javnoj podršci američkim predsednicima, koje se sprovode od početka mandata Ajzenhauera, 1952. godine, snažan su indikator uspešnosti za kanidate koji nastoje da osvoje drugi mandat u Beloj kući, navodi Njujork post.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here