Atanasije: Iguman Simeon je “zaposeo” Artemija

0

Opaki Simeon nas je zavadio: Vladika Atanasije Jevtić

 

"Dobri, radni, vredni i čestiti vladika Artemije je zaposednut nažalost od jednog čoveka, Simeona Vilovskog, koji je opak, posesivan, ne znam da li je zdrav, moralno i psihički sigurno nije. Simeon je oko sebe, sa svojom mafijom crpeo ugodnosti i bogatio se od sirotinjskog hleba. To je primećeno odavno. Da li je vladika Artemije zasenjen, ne znam", rekao je vladika Atanasije novinarima u Prištini.

 

Vladika Atanasije je kazao da su vladiku Artemija za kriminal igumana Simeona opominjali još 2006. godine.

 

"Simeon je onu noć pobegao, a već se duže vreme vodio kao grčki klirik. Da li oni to znaju ili ne znaju, taj junak je pobegao a sve je on zakuvavao i eksploatisao. On je i nas zavadio. Sveštenstvo je bilo sve ove godine poniženo", kazao je Atanasije.

On je preneo da je Simeon sa svojom grupom "pljačkaša" od narodnih para, predviđenih za narodne kuhinje, zidao i gradio.

 

Simeon Vilovski

"Simeon ima kuću u Grčkoj, možda će da sagradi i neki manastir, to je oduvek bio mračan čovek i to sam davno rekao vladiki Artemiju. Bog je spor, ali je dostižan. On će na sud, verovatno i u zatvor ako se vrati iz Grčke. Menjao je usput kola. Jer mu savest nije bila čista iako ga niko nije ganjao. To je boio fatalan čovek za ovu eparhiju. Smenjivao je ljude, zgonio ih", dodao je vladika Atanasije.

 

On je kazao da je sve to preneo i govorio vladiki Artemiju, jer se znaju odavno.

 

"Da li je tako olako verovao lažima i obmanama. Možda i danas veruje da tu ima neke hajke i kampanje protiv njega. Ti njegovi iščašeni monasi su izazvali tuču u manastiru Gračanica", rekao je novi administrator eparhije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here