Srbin će 2019. okončati na drugom mestu.

Novak Đoković je u finišu 2019. godine prepustio prvo mesto ATP liste Rafaelu Nadalu, koji će sezonu okončati kao najbolji na planeti. Srpski teniser neće moći da se vrati na prvo mesto najmanje šest meseci, ali bi u junu mogao da svrgne Nadala sa trona.

Da bi ostao u ravnopravnoj trci do maja, kad bi mogao da napadne Nadalovo prvo mesto, Novak mora da dogura što dalje u Meburnu, a idealno bi bilo da odbrani pehar na Australijen openu i stigne do 17. grend slem pehara u karijeri.

Nadalu ide na ruku što ne brani mnogo bodova na američkoj turneji, u Majamiju i Indijan Velsu, ali ni Nole se tamo nije ove godine proslavio, pa bi osvajanjem ta dva Mastersa stigao na korak od prvog mesta, koje bi kasnije definitivno mogao da preuzme tokom dela sezone na šljaci gde brani 2.100 poena, a Nadal čak 3.900.

U trci za prvo mesto ATP liste sad više ne sme da se zanemari ni Rodžer Federer. Švajcarac ima veliku šansu da osvajanjem Londona napravi značajan korak napred, a ukoliko u nedelju podigne pehar, zatim osvoji i Australijen open, a Novak i Rafa u Melburnu ispadnu pre polufinala, u potpunosti bi se uključio u trku za prvo mesto.

Definitivno će sledeća sezona biti izuzetno zanimljiva, pogotovo jer su Dominik Tim, Danil Medvedev, Aleksander Zverev i Stefanos Cicipas pokazali da mogu da pobeđuju igrače iz “velike trojke” na velikim turnirima i sigurno je da će i oni biti u najužoj konkurenciji za pehare na “slemovima” i Mastersima, čime bi mogli da utiču i na rasplet trke za prvo mesto ATP liste.

2 COMMENTS

  1. Нико се није вратио на прво место победама у серијама 250. То неће да пође од руке ни Балканском тенисеру.

  2. A šta ako Đoković osvoji AO a Nadal ispadne u ranoj fazi, eto Novaka već krajem Januara na prvo mjesto.Nadalu je AO jedan od najtežih slemova osvojio ga je samo 1 a dosta puta je ispadao u ranoj fazi.Kakva steta za ovu sezonu Djokovic je imao sve kad se sabere 500 poena vise od Nadala i vise pobeda ukupno al eto izgleda nedovoljno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here