Udruženje teniskih profesionalaca ne računa više na Damjana Štajnera, prvog Argentinca koji je sudio finale na turniru za grend slem.

Budući da je s visine stolice vrhovnog sudije bio živi svedok antologijskog meča, najdužeg vimbldonskog finala svih vremena, u kojem je Novak Đoković savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 7:6 (7:5) 1:6, 7:6 (7:4), 4:6, 13:12 (7:3), spasavši i dve meč-lopte, interesovanje medija u Štajnerovoj otadžbini bilo je ogromno. Svi su jurili da iz prve ruke čuju kako je to izgledalo iz neposredne blizine, a dobri Damjan je svim izlazio u susret, protivno pravilima ATP. Dao je 12 intervjua u kojima ne samo da je odgovarao na pitanja već i stav zauzimao.

Pošto nije držao jezik za zubima, platio je danak. Otpušten je 15. avgusta, a saznanja o tome je izneo “Njujork tajms” idući za tragom da sudije koji ima i zlatni sudijski bedž (najviša kategorija) nema na Ju-Es openu. Umesto njega imenovan je Francuz Reno Lihtenštajn.

Štajner je sudija od 2005. ATP više ne računa na njega, ali mogu da ga uzmu Žensko tenisko udruženje (VTA) i Međunarodna teniska federacija (ITF) za mečeve reprezentacija u Dejvis kupu za tenisere i Kupu federacije za teniserke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here