Vesti
Austrijska policija (Foto: Arhiva)

Policija Austrije raspisala je poternicu za Albancem Klodianom Fušom (31) iz Tirane zbog ubistva Samira Halkića iz BiH u Salcburgu. Albanac Klod, kako ga zovu, osumnjičen je da je ubio Halkića na dan kada je slavio rođenje unuka.

Da podsetimo, policija je prošlog petka uhapsila drugog Albanca (34). Iako se u prvom trenutku sumnjalo da je ovaj Albanac osumnjičen za ubistvo, uskoro se ispostavlio da je optužen za pružanje pomoći ubici nakon zločina.

– Naše informacije ukazuju da se Fuš više ne nalazi u Austriji i zbog toga je za njim raspisala crvenu poternicu preko Interpola – kažu u austrijskoj policiji.

Tragediji u Salcburgu u kojoj je ubijen Halkić i lakše ranjen njegov sin Dženis Halkić (24) prethodilo je slavlje u jednom kafiću povodom rođenja drugog Dženisovog deteta. Međutim, veselje je prekinuto kada je jedan od gostiju kafića počeo da vređa mlađeg Halkića. U jednom trenutku je čak, kako pišu mediji, ošamario Dženisa.

Kako bi rešio nesuglasice sa čovekom koga je te večeri prvi put video, pozvao je svog oca i zajedno su izašli ispred lokala. Napadač, za koga su svedoci kasnije rekli da je poreklom Albanac, izvadio je pištolj i počeo da puca na Bosance ispalivši nekoliko hitaca.

Jedan projektil pogodio je Samira u nogu, a jedan u srce, što je za njega bilo kobno, jer se istog trenutka srušio na zemlju i preminuo na licu mesta. Jedan metak je probio je Džeinsova bedra, ali je mladić odmah prevezen u najbližu bolnicu i ne nalazi se u životnoj opasnosti.

Pištolj doveo do zločinca

Kako navode mediji, krajem prošle nedelje jedan prolaznik pronašao je pištolj, za koji se pretpostavlja da je njime ubijen Samir. To je policiji pružilo dosta tragova kako bi identifikovali osobu koja je pucala.