Austrija otkriva nove slučajeve “crkvenog nasilja”

0

Posle prvih slučajeva koji su otkriveni osnovana je platforma "Pogođeni crkvenim nasiljem" u okviru koje je otorena telefonska lina za sve žrtve seksualnog nasilja pod okriljem katoličke crkve. Već prvog dana linija se "zagrejala“, a samo u utorak pre podne primljeno je 50 poziva i sedam mejlova.

Mnogi navedeni slučajevi su prema zakonu postali zastareli jer datiraju od pre više od 20 godina. Međutim, postoje i slučajevi koji još nisu zastareli, navodi platforma.

Pozivi, koje je primio "Hotlajn", došli su iz čitave Austrije, a mnoge žrtve su po prvi put iznele svoju sudbinu. Tako su osobe, koje su se javile, izvestile o zlostavljanjima i u crkvenim školama, crkvama, kao i omladinskim crkvenim organizacijama.

 

Platforma "Pogođeni crkvenim nasiljem" zabeležila je sve slučajeve i razmotriće šta će sa tim materijalom učiniti. Mnoge osobe koje su se javile zainteresovane su i za pravnu pomoći, a uz to postoji i veliko interesovanje za umrežavanjem žrtava.

"Hotlajn" je uspostavljen za sva lica koja su žrtve seksualnog, duhovnog ili psihičkog zlostavljanja od strane katoličke crkve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here