Monti Pajtonovci u Beogradu!!

0

Ekstravagantan muzički komad, "Nije Mesija (On je jako nevaljao momak)" [Not the Messiah (He’s a Very Naughty Boy)], je humorističan muzički miks popa, velških himni, kantrija, hip-hopa, brodvejske pozorišne muzike, i muzike Boba Dilana iz njegove mumlajuće faze sa električnom gitarom i harmonikom.

 

Snimak izvedbe ove ekstravagance, zasnovane na Pajtonovom “Žitiju Brajanovom” i Hendlovom “Mesiji”, sa Britanskim simfonijskim orkestrom i horom, u bioskopima širom sveta biće emitovan samo jednom i istog dana, 25. marta.

 

 

 

“Nije Mesija” je komični oratorijum čiji su autori kompozitori “Spamelota”, Erik Ajdl i Džon Dupre, zasnovan koliko Pajtonovom “Žitiju Brajanovom”, toliko i Hendlovom “Mesiji”.

 

Majkl Pejlin kao Imperator

 

 

U pitanju je satira klasičnog Hendlovog dela “Mesija”, u kom se muzički žanrovi kreću od popa, velških himni, kantrija, hip-hopa, brodvejske pozorišne muzike, do muzike Boba Dilana. Ovaj neobični miks Erik Ajdl opisao je kao “barok-en-rol”.

 

Povodom četrdesetogodišnjice postojanja grupe “Monti Pajton”, njeni članovi su izveli ovaj komad u Rojal Albert holu, oktobra 2009. Ovo je ujedno i jedina izvedba komada u Evropi, a HD snimak ovog ekstravagantnog muzičkog doživljaja (pripremljen za emitovanje sa 2k digitalnih projektora) će biti prikazan u bioskopima u celom svetu samo jednom, 25. marta.

 

 

 

 

“Nije Mesija” je suptilna i vešta mešavina klasične muzike i humora, namenjena kako ljubiteljima Pajtonovaca, tako i ljubiteljima klasične muzike. U komadu se pojavljuju Ajdl, Majkl Palin, Teri Gilijam i Teri Džons. U komadu se takođe pojavljuju gajde, a i ovce.

 

Legende satire

 

Pre “Letećeg cirkusa Montija Pajtona” koji se na televiziji emitovao od 1969. godine, članovi grupe radili su kao glumci i scenaristi u okviru zabavnog programa BBC-a. Želeći da prekinu tradiciju uštogljenih komedija, počeli su da snimaju skečeve zasnovane na improvizaciji i trenutnoj inspiraciji.

 

Grupa “Monti Pajton” snimila je i tri igrana filma “Zlatni gral”, “Žitije Brajanovo” i “Smisao života”. Svaki od članova je razvio i autorsku karijeru. Britanska akademija filmske i televizijske umetnosti (BAFTA) dodelila je 2009. grupi “Monti Pajton” povodom 40 godina postojanja dodelila Nagradu za životno delo. Prvu BAFTA nagradu su primili 1987. godine za izuzetni doprinos britanskom filmu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here