commons.wikimedia
Austrijska vojska

Austrija je počela da raspoređuje pripadnike vojnih rezervista na svoje granice kako bi pomogla policiji.

Rezervisti su već preuzeli svoje zadatke na granici sa Slovenijom, navode slovenački mediji pozivajući se na informacije iz Austrije i dodaju da je to prva takva mera posle Drugog svetskog rata.

Ovu meru Austrija je preduzela zbog situacije oko pandemije koronavirusa i zbog ilegalnih migracija.

Rezervisti će policiji pomagati i na granicama sa Slovačkom i Mađarskom, i to u sprovođenju bezbednosnih zadataka na područjima na kojima pristižu migranti ili postoji rizik širenja zaraze virusa kovid 19.

Rezervna vojska bi trebalo da bude raspoređena na terenu, u zavisnosti od razvoja situacije, oko dva meseca, tvrde slovenački mediji.

Da li će rezervna i nakon ta dva meseca nastaviti da nadgleda granice, zavisiće od razvoja situacije s pandemijom, rekla je ministarka odbrane Austrije Klaudija Taner, prenose slovenački mediji i dodaju da je, prvi put od stvaranja Austrijske Republike, u čuvanje granica uključena i vojska.

4 COMMENTS

  1. Kod nas se ulazi u zemlju bez ikakvog testa ili karantina, a oni šalju vohsku i policiju na granice. Ne razumem.

  2. Zašto desničarsko? To je samo razumno i pragmatično lice. Od Austrije treba učiti. To je stara i mudra zemlja. Nemačka je uvek bila preka i plahovita, a Austrija mudra.

  3. Kod nas epidemija mora da se završi pre roka! Za izbore sve čisto i zdravo!i ako neko bas umre iz biračkog spiska ga ne brišemo!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here