U neposrednom duelu u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira u Bariju domaćin potpuno vladao utakmicom protiv našeg tima – 3:0 (25:16, 25:19, 25:19).

Srbija: Ivović 7, Kovačević 6, Lisinac 6, Luburić 5, Atanasijević 2, Petrić 1, Krsmanović 1, Ćirović, Jovović, Batak, Podraščanin, Peković (L). Nisu igrali: Okolić, Majstorović. Selektor: Grbić.

Italija: Zajcev 13, Huantorena 8, Antonov 5, Ancani 5, Đaneli 4, Pjano 3, Sbertoli, Lanca, Balazo (L), Kolači (L). Selektor: Blenđini.

Italijani su igrali na krilima velike želje da pred svojom publikom izvade kartu za Olimpijske igre, ali i podstaknuti inatom prema našem timu koji im je prošle godine, baš na njihovom tlu, preprečio put u završnicu Svetskog prventva takođe s ubedljivih 3:0. Srbija nije imala igru da bi već u Bariju prebrinula brigu oko olimpijske vize. Ni servisa, a ni bloka jer sa samo dva “ulovljena” smeča Italije, a to je segment koji je jezičak na vagi, nije mogla da parira nadahnuću domaćina.

Šansu za popravni naša reprezentacija će imati u januaru, na poslednjem kvalifikacionom turniru. Prethodno treba da ostane među osam najboljih evropskih timova na rang-listi i posle Evropskog prvenstva koje se igra u četiri zemlje od 13. do 29. septembra. Iz tog poslednjeg sita samo pobednik ide na Igre.

III set (25:16, 25:19, 25:19)

23:18: Italija pred vratima Zemlje izlazećeg sunca

20:17: Izblokiran je i Kovačević.

18:16: Italija opet na +2 pošto je izblokiran Lisinac.

16:15: Italijani ponovo imaju prednost na tehničkom tajm-autu.

14:14: Tajm-aut Italije nije urodio plodom jer je Atanasijević načinio dva asa neodbranjivim snažnim servisom.

14:12: Krsmanović odličan na mreži. Tek drugi poen iz bloka za Srbiju u utakmici.

14:10: Italijani izblokirali Atanasijevića.

10:8: Već i četiri. Grbić uzeo tajm-aut.

8:8: Dva uzastopna poena Italije.

6:8: Prvi tehnilki tajm-aut na koji Srbija ide s prednošću. Serija naših 3:0.

5:5: Italija se odlepila posle nerešenog rezultata na početku drugog seta. Naši to ne bi trebalo da joj ponovo doszvole.

II set (25:16, 25:19)

23:19: Italija pred osvajanjem i drugog seta.

17:14: Poen koji je bio presek stanja u dosadašnjem delu utakmice: Srbija nije iskoristila dve kontre, a Italija svoju šansu zatim jeste.

16:13: Asom Zajceva Italija s tri poena prednosti odlazi na drugi tehnički tajm-aut. Naši su jedno vreme bili na poen zaostatka, ali nikako nisu uspeli i da poravnaju rezulat.

11:8: Italija i dalje igra na krilima svog nadahnuća i naših grešaka.

8:6: Italija s prednošću od dva poena, posle još jedne greške naših, odlazi na prvi tehnički tajm-aut.

4:4: Srbija preko Ivovića osvaja prvi poen iz bloka.

I set

25:16: Atanasijević šalje loptu iz smeča u aut. Potpuna prevlast “azura” u prvom setu.

21:13: Italija osvaja četvrti poen blokom. Naši još nijedan.

16:11: Na drugi tehnički tajm-aut Italija je otišla s pet poena prednosti. Naši su koliko-toliko uspostavili ravnotežu u igri, ali će biti veoma teško istopiti zalihu koju je domaćin stekao na početku meča.

11:6: Naši su najzad uzeli poen iz protivnapada preko Ivovića.

8:2: Italijani su s većim žarom ušli u okršaj. Naši još traže sebe.

5:1: Italija stiče prednost na početku prvog seta zahvaljujući dobrom bloku. Naš selektor Nikola Grbić je posegao za tajm-autom.

Ivović, Jovović, Atanasijević, Krsmanović, Kovačević i libero Peković su počeli meč u našem timi.

Oba tima imaju po dve pobede, a i jedni i drugi su se namučili protiv Australije, koja je u prvom meču dana savladala s 3:0 Kamerun, isto rutinski kao i “azuri” i “plava četa”.

Pre tri godine u Riju Srbija nije učestvovala (neposredno uoči Igara prvi put trijumfovala u Svetskoj ligi). Pod teretom domaće publike odbojkaši biju bitku da se pridruže odbojkašicama, koje su olimpijsku kartu izvadile nedavno u Vroclavu tako što su u poslednjem kolu pobedile domaćina Poljsku.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here