U prijateljskoj utakmici na Olimpijskom stadionu u Rimu Real savladan na penale.

Meč koji je i jednima i drugima poslužio kao pripremni za dolazeće takmičarske izazove (špansko prvenstvo počinje za vikend, a italijansko nedelju kasnije) igran je pod parolom zaštite životne sredine. Zato je Romi pripao trofej koji je stabaoce u posudi sa zemljom. Recimo da je to bonsai.

U osnovnom delu igre bilo je 2:2 (0:1 Marselo u 16, 1:1 Peroti u 34, 1:2 Kazemiro u 39, 2:2 Džeko u 40). Aleksandar Kolarov je odigrao ceo meč za Romu, a Kazemiro ga je, kada je dao gol, nadskočio na centaršut na suprotnu stativu, dolazeći mu s leđa.

Luka Jović ponovo nije počeo meč, ali mu je Realov trener Zinedin Zidan ukazao poverenje u drugih 45 minuta. Naš napadač je zaigrao umesto Nača. Imao je dve polušanse u finišu.

Jović u duelu s Facijom

Zatim se pristupilo izvođenju penala. Kolarov je otvorio seriju oštrim udarcem po zemlji, što je bilo neuhvatljivo za belgijskog golmana Kurtou, iako se bacio u pravu stranu. I ostali Romini izvođači su bili precizni kao i Realovi u prva četiri pokušaja. U petom je Marselo uzdrmao prečku. Lopta se od nje odbila tik ispred gol-linije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here