EPA-EFE
Džo Bajden

Predsednik SAD Džozef Bajden uputio je pismo-čestitku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara.

“U ime američkog naroda, upućujem iskrene čestitke Vama i Vašim sugrađanima povodom Dana državnosti Srbije 15. februara”, kaže se u čestitki.

Bajden je istakao da, imajući u vidu 140 godina partnerstva dveju zemalja, SAD ostaju trajno posvećene unapređenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrednosti.

“I dalje ostajemo nepokolebljivi u podršci cilju Srbije u pogledu evropskih integracija i pružamo vam podsticaj da i dalje preduzimate teške korake ka postizanju tog cilja, uključujući uvođenje neophodnih reformi”, naveo je predsednik SAD.

On je posebno istakao podršku SAD postizanju “sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji s Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje”.

“Snaga naših odnosa temelji se na dubokoj istoriji veza između naših naroda koji su ratovali kao saveznici u oba svetska rata i mi izuzetno cenimo veliki doprinos koji su Srbi dali američkom društvu u mnogim oblastima. Takođe cenimo našu blisku saradnju u borbi protiv pandemije Covid-19, dok se zajedno suočavamo sa ovim globalnim izazovom bez presedana”, naveo je Bajden.

“Radujem se saradnji sa Vama na produbljivanju prijateljskih veza između naših zemalja i jačanju odnosa između Srbije i Sjedinjenih Država. Vama i narodu Srbije želim da radosno proslavite svoj praznik”, zaključio je predsednik SAD.

1 COMMENT

  1. Besmisleno Pismo,
    Bili smo saveznici u svim ratovima, e pa, za uzvrat oteli smo vam deo teritorije Srbije (bombardovanjem), i sada cemo demokratski da vas pritiskamo dok ne priznate da ste KiM sami poklonili Albancima. Bravo! Koji cinizam? Koji bezobrazluk? Koje vredjanje zdravog razuma. Vidite predsednice Vucicu, to se zove ponizavanje Srbije i srpskog naroda. On (Biden) misli da smo Mi horda idiota, zato i pise tako pismo. Sada mu molim Vas odgovorite istom merom, ‘jasno i glasno’! Nema vise nazad ni milimetra! Ne verujte Rusima, i uzdajte se use i u svoj narod!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here