EPA/Miriam Alster
Predsednik SAD Džozef Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden nazvao je danas jemenske Hute “terorističkom grupom”, nakon što su američki i britanski ratni avioni, brodovi i podmornice izveli desetine vazdušnih napada širom Jemena.

Bajden je rekao da će Vašington odgovoriti Hutima ukoliko nastave da se ponašaju na način koji je, kako je naveo, nečuven, prenosi Rojters.

Bela kuća saopštila je ranije danas da SAD ne žele rat sa Jemenom, ali da neće oklevati da preduzmu dodatne akcije kao odgovor na napade Huta u Crvenom moru.

SAD i Velika Britanija izvele su preko noći desetine vazdušnih napada na položaje Huta u Jemenu, u kojima je stradalo najmanje pet boraca jemenske militantne grupe.

Huti, koji imaju podršku Irana, prethodnih nedelja su napadali brodove na važnim plovnim putevima i ispalili bespilotne letelice i projektile prema samom Izraelu.

4 COMMENTS

  1. Koga briga, kako Bqjden koga naziva! Bilo je nebroj njih, oji su bili teroristi, pa ond “borci za slobodu”, pa “umerena opzicija”, pa opet obrnuto, po dnevnoj potrebi! Daotome, ko kome sme da isporučuje oružje, a ko nesme, ko sme da krši “slobodu navigacije” i slično! Te ko je obavezan da poštuje embargo, koji su nametnuli ameri, ko sme da otima pare i slično!

  2. Onda “idi kući” ! Ako nećeš rat šta će ti ratna mašinerija van granica USA , koga bre ti deda foliraš i kome pričaš te gluposti ?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here