EPA
Džozef Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da je naredio vojne udare na objekte u Iraku i Siriji koji su u vezi sa grupama koje su izvršile napade na američke snage, navodeći da će se ti napadi nastaviti u vreme i na mestima koje SAD izaberu.

– SAD ne traže sukob na Bliskom istoku ili bilo gde drugde u svetu. Ali neka svi oni koji žele da nam nanesu zlo znaju da, ukoliko naude i jednom Amerikancu, mi ćemo odgovoriti –  istakao je Bajden, prenosi Rojters.

SAD su pokrenule napade u Siriji i Iraku kao odgovor na napad dronom na američku vojnu bazu u Jordanu u nedelju, kojem su poginula tri vojnika.

Bela kuća je operaciju, koja je trajala oko 30 minuta, proglasila uspešnom, rekao je zvaničnik Pentagona.

Američki zvaničnici kažu da su udari pogodili četiri objekta u Siriji i tri u Iraku, gde su bezbednosni zvaničnici prijavili štetu u gradu Al-Kaim.

Lokacije su navodno pripadale raznim milicijama koje podržava Iran, a koje SAD okrivljuju za napad u Jordanu.

Najmanje šest osoba je poginulo u vazdušnim napadima koje su izveli američki avioni na objekte u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji.

Kako je objavio arapski televizijski kanal Al Hadat, vojni avioni su izveli tri serije udara na položaje proiranskih jedinica.

2 COMMENTS

 1. Nije dobro zalimo za pogibijom tri americka vojnika to nije smjelo da se desi ali Gospodine Presednice Bajden trebalo bi uzeti u obzir i zaliti za drugim zivotiama, zalosno je sto mnoge strane u sukobu ne postuju zakone UN povelje UN Rezolucije UN znaci demokratsko pravo je palo preslo se na pravo jaceg i upotrebe sile dobro bi bilo da svjeski lideri pronadju mirna i pravedna resenja bez upotrebe sile uz uzajamna postovanja, nebili se svijet spasijo od totalnog unistenja

 2. Опет иста прича
  Ви то желите добро и Русима па шаљете оружије да их убијају?
  Ви то желите добро и Палестинцима па шаљете оружије да их убијају?
  Па ви то желите добро Сирији
  Па наоружавате исис да их убија?
  Па ви желите добро Ираку
  Па још увјек узимате тј отимате њихово нафту без надокнаде…
  Јер сте им за њихово добро поубијали хиљаде људи и под лажним оптужбама за бојне отрове убили Дадама Хусеина
  За њихово добро?
  Вијетнам
  Сте такође на хиљаде недужних људи сте убијали за добробит вијетнама ?
  Индијанце сте скоро до краја уништили за њихово добро?
  Боже☦️помози
  Да Мексико 🇲🇽
  Врати своје отете теририторије.
  🇲🇽🇲🇽🇲🇽

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here