EPA/Shawn Thew
Predsednik SAD Džo Bajden

Američki predsednik Džo Bajden potvrdio je da su u Jordnu poginula trojica američkih vojnika i poručio da će oni koji su to uradili odgovarati.

– Trojica američkih vojnika su ubijena, a mnogi su ranjeni, u napadu bespilotne letelice na naše snage stacionirane na severoistoku Jordana. Dok prikupljamo činjenice o tome, znamo da su napad izvele radikalne militantne grupe koje podržava Iran, a deluju u Siriji i Iraku – rekao je Bajden, prenosi CNN.

Američki presednik je poručio da će Sjedinjene Američke Države „sve krivce za to pozvati na odgovornost u vreme i na način koji mi izaberemo“.

Bajden je trojicu poginulih vojnika nazvao „patriotama“, a akciju militanata je nazvao „odvratnim i potpuno nepravednim napadom“.

– Zajedno ćemo ispuniti svetu obavezu prema njihovim porodicama. Trudićemo se da budemo dostojni njihove časti i hrabrosti. Nastavićemo njihovu posvećenost borbi protiv terorizma – kazao je Bajden.

10 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here