Tanjug/AP
Predsednik SAD Džo Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da veruje u uspeh pokušaja njegove administracije da dobije dodatna sredstva od Kongresa za potrebe Kijeva, ali nije siguran da do tada neće još ukrajinskih gradova preći pod rusku kontrolu.

– Razgovarao sam sa Zelenskim danas popodne da bih mu rekao da sam uveren da ćemo dobiti novac (od Kongresa). Mnogo toga je u igri. NATO je ključan za naš opstanak – rekao je Bajden novinarima Bele kuće.

Novinare je interesovalo koliko je američki predsednik siguran da do trenutka kada Kongres odobri zahtev administracije za dodatna izdvajanja, nijedan ukrajinski grad neće pasti pod kontrolu ruskih snaga.

– Ne, nisam siguran. Niko ne može biti siguran. Gledajte, Ukrajinci se bore hrabro i herojski. Toliko je toga u igri. Ideju da nam ponestaje municije, da ćemo im okrenuti leđa, smatram apsurdnom, neetičnom. Zato ću se boriti da im nabavim municiju koja im je potrebna – rekao je predsednik SAD.

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin saslušao u Kremlju izveštaj ministra odbrane Sergeja Šojgua o zauzimanju Avdejevke, a zatim je čestitao ruskoj vojsci na ovom uspehu i “važnoj pobedi”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here