EPA
Džo Bajden i Si Đinping

Predsednik SAD Džo Bajden rekao je da će biti posledica po Kinu zbog kršenja ljudskih prava, navodeći da je na ovu temu razgovarao telefonom i sa predsednikom najmnogoljudnije zemlje sveta Sijem Đinpingom.

– Biće posledica po Kinu – poručio je Bajden tokom televizijskog obraćanja na CNN-u, a preneo Rojters.

Bajden je odgovarao na pitanja koja se tiču muslimanske manjine Ujgura u zapadnoj regiji Sinđijang, dodala je agencija.

SAD će ponovo preuzeti glavnu ulogu u borbi za ljudska prava, naglasio je Bajden, dodavši da će raditi sa međunarodnom zajednicom da Kina zaštiti manjine.

– Kina se baš trudi da postane svetski lider, ali da biste postali to, morate da zadobijete poverenje ostalih zemalja. Dokle god su umešani u aktivnosti koje se kose sa osnovnim ljudskim pravima, biće im teško da postanu lideri – ocenio je Bajden.

1 COMMENT

  1. Диван пример билатералне дипломатије. Секирају се о будућности и унутрашњој политици других земаља. Нису српски политичари једини анђели ове планете.

  2. Bajden je kao presednik USA Doveden pokradenim glasovima,onih politicara koji su izveli napad 1999 Godine na Srbiju.Sta moze se ocekivati od takve Garniture Americkih politicara od Bajdena do Olbrajteve koje stvaraju samo Ratove a Ljubomorni na Tudji Uspeh.Oni nemaju Ralnost,Korektnost i Isdtinu????Svet ce biti u Ratovima koje ce proizvesti Bajden

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here