EPA-EFE/Yuri Gripas
Džo Bajden

Predsednik SAD Džozef Bajden saopštio je u privatnom razgovoru da će se kandidovati za drugi mandat na narednim predsedničkim izborima 2024. godine, navodi američka televizija NBC njuz.

Američki predsednik je, u privatnom razgovoru u Beloj kući prošlog meseca, baptističkom crnom svešteniku i borcu za ljudska prava Alu Šarptonu rekao da će tražiti drugi mandat, saznaje američka televizija.

Šarpton, političar i voditelj emisije na NBC, o tome je obavestio osoblje svoje organizacije Nacionalne akcione mreže u Vašingtonu, kasnije tog dana, navodi američka televizija.

Iako su Bajdenovi saveznici rekli da će tražiti reizbor, on nije želeo da to nedvosmisleno kaže, a njegova izjava Šarptonu na kraju sastanka sa liderima nekoliko najistaknutijih organizacija za ljudska prava predstavljaja do sada najjaču tvrdnju da će ponovo biti kandidat na predsedničkim izborima, prenosi Tanjug.

Godine 2020, glasovi Afroamerikanaca su bili ključni za Bajdenov povratak na demokratskim predizborima, koji su mu omogućili pobedu na važnom glasanju u Južnoj Karolini, nakon što nije uspeo da zauzme prvo mesto na prve tri trke u Ajovi, Nju Hempširu i Nevadi, navodi NBC njuz.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here