EPA/Shawn Thew
Predsednik SAD Džo Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da je kineskom predsedniku Si Đinpingu rekao da postoji rizik od prekida američkih i drugih investicija u Kini ukoliko Peking prekrši sankcije Rusiji.

– Pozvao sam predsednika Sija i rekao mu: ‘Ako mislite da će Amerikanci i drugi nastaviti da ulažu u Kinu, s obzirom na vaše kršenje sankcija uvedenih Rusiji, mislim da pravite ogromnu grešku, ali odluka je vaša – ispričao je Bajden u intervjuu za „Si-Bi-Es“.
On je dodao da, prema njegovim procenama, za sada nema informacija da Kina šalje oružje ili bilo šta drugo u Rusiju.
Portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer izjavila je na brifingu u četvrtak da su američke vlasti zabrinute zbog produbljivanja veza između Moskve i Pekinga, posebno tokom specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, i da sastanak ruskog i kineskog predsednika smatraju kao primer zbližavanja dve zemlje.

3 COMMENTS

  1. Kinezima se sada tresu gace.Preti im ova senilni starcic. Neka preti, pretio je on i SRBIMA i trazio da se SRBI uniste,Ovaj starcic se hvalio kako mu je mentor bio Hrvatski ustski svetenik u Americi.Dobro mu je usadio mrznju prema Srbima,Rusima i sada Kinezima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here