Bajke i magija iz novog ugla

0

Đaci sa svojim nastavnicima 

 

Na izložbi su đaci mogli da vide poreklo, istoriju i aktuelnost bajke. Tu su dragoceni rukopisi, slike, objekti koji su zainteresovali srpske đake, ali ih i oduševili.

– Moje koleginice i ja smo povele naše đake u muzej da vide ovu neobičnu i interesantnu izložbu, pod nazivom "Bajke, magije" – priča za "Vesti" nastavnik Romana Radović i dodaje:

Uče korisne stvari

– Deca vole ovakve posete, pa ćemo im i u narednom periodu osmisliti još mnoge slične posete. Van učionice deca mogu da nauče mnoge korisne stvari – mišljenja su obe Jelene.

– Borbu između dobra i zla o kojoj su učili na časovima srpskog jezika čitajući i slušajući srpske narodne bajke doživeli su ovom prilikom iz novog ugla. Na magičnom putovanju mogli su da se sretnu sa omiljenim junacima iz sveta bajki, prođu kroz začaranu šumu i odmore se na Aladinovom letećem ćilimu.

Kući su poneli pregršt lepih utisaka i želju da se ovakva druženja van učionice nastave.

– I nama se ova izložba svidela, pa smo uživali zajedno sa našim đacima, ovde su mogli da vide mnoge zanimljive stvari, a sve nas je ovo mesto za trenutak vratilo u svet bajki i magija.

Utisci su više nego dobri, to je prilika da o svemu pričamo na času i saznamo kako su učenici pored oduševljenja koje smo zapazile, shvatili mnoge zanimljivosti koje su tamo videli – kažu nastavnice Jelena Todorović-Lazić i Jelena Kende.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here