Isprobajte recept za fornetije koji su mekani kao duša a testo im je kao pena. Uz čašu jogurta eto vama divnog doručka ili večere, a dobri su i sutra samo ih ušuškajte u neku kesu!

Potrebno je:
600 gr brašna
300 ml mleka
3 jaja
50 ml. ulja
25 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
kim…krupna so
200 gr tvrdog sira

Priprema:
U vanglu staviti dva jaja, izmutiti i dodati nadošli kvasac u koji ste dodali malo mleka i šećer. Izmutiti i to žicom. Dodati ostatak mleka, ulje, brašno, so i dobro imešati varjačom a zatim rukama da se dobije glatko testo. Ostaviti da naraste dva puta. Izmedju malo premesiti. Razviti, na pobrašnjenom stolu, pola cm i seći na pravougaonike. Donji deo nožem iseči trake a u gornji staviti sir u koji ste dodali jedno belance ili celo jaje. Uvijati od gornje strane ka dnu i ređati u podmazan pleh. Pokriti da malo porastu, a za to vreme uključiti rernu na 210 stepeni C i peći fornete 25 min da porumene. Pečene možete namazati malo maslacem i pokriti da odmore i malo se prohlade.

2 COMMENTS

  1. Jadni srpski jezik pao na fornetije i jos koje kakve druge fornetije. Jedan od najbogatih recnika na svijetu mora da ima odgovarajuce ime za sve fornetije i lajkov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here