Pixabay.com
Indonezijsko ostrvo Bali

Indonezijsko ostrva Bali ove godine neće otvoriti vrata stranim turistima zbog zabrinutosti od širenju korona virusa.

Vlasti popularne destinacije za odmor ranije su saopštile kako će se stranim posetiocima omogućiti povratak sledećeg meseca.

Međutim, plan je stavljen van snage zbog zabrinutosti Indonezije zbog povećanja slučajeva zaraze. Ekonomija Balija mnogo zavisi od turizma, podseća BBC.

Milioni stranaca svake godine lete na ovo ostrvo u potrazi za napuštenim plažama, pirinčanim poljima i brojnim hinduističkim hramovima. Ali njihov broj se naglo smanjio otkako je Indonezija zatvorila granice za nerezidente, kao i druge zemlje koje se bore s pandemijom covida-19.

Od kraja jula ostrvo se okrenuo domaćim posetiocima kako bi pomogao turističkoj industriji, srcu lokalne ekonomije, pa je ponovo otvorio plaže, hramove i druge znamenitosti lokalnim putnicima.

No, hoteli i restorani teško se bore za opstanak, jer se mnogi radnici na odmaralištima vraćaju kućama u sela i male gradove kako bi došli do zarade.

– Situacija u Indoneziji ne ide na ruku međunarodnim turistima da posete zemlju, uključujući i Bali – rekao je guverner ostrva Vajan Koster u nedavnoj izjavi.

U izjavi nije precizirano kada će Bali ponovno biti otvoren stranim putnicima, ali je rečeno da Indonezija neće biti otvorena za međunarodne turiste “do kraja 2020.”.

Guverner je rekao da će ponovno otvaranje zemlje zahtevati “opreznost” i pažljivu pripremu, jer bi neuspeh mogao naštetiti oporavku i ugledu ostrva.

Bali je u ponedeljak (24. august) prijavio 4.576 slučajeva zaraze i 52 smrtna slučaja.

U celoj Indoneziji prijavljeno je više od 155.000 obolelih od covida-19 i najmanje 6.759 smrtnih slučajeva, što je najveći broj smrtnih slučajeva u jugoistočnoj Aziji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here