pixabay.com
Foto: Ilustracija

Povodom novog severnokorejskog lansiranja balističke rakete, oglasio se i Japan, koji je danas saopštio da je projektil leteo 600 kilometara.

Raketa kratkog dometa SLBM je ispaljena iz voda u blizini istočnog severnokorejskog grada Sinpo oko 14.07 sati po lokalnom vremenu, saopštio je južnokorejski šef Združenih vojnih snaga.

SAD i regionalni partneri razmatraju mogućnost da Pjongjang izvodi prvi nuklearni test još od 2017. godine, prenela je agencija Kjodo.

Japanski ministar odbrane Nobuo Kiši je takođe rekao da deluje da je Severna Koreja ispalila SLBM projektil, dodavsi da je leteo 600 kilometara na visini od oko 50 kilometara.

Projektil je najverovatnije pao u japanskoj ekslkluzivnoj ekonomskoj zoni, a japanska vlada nije dobila izveštaj o šteti, sudeći prema rečima zvaničnika.

Kiši je dodao da je raketni test, 14. ove godine koji je izveo Pjjongjang, prekršio rezolucije Saveta bezbednosti UN i da je to za osudu.

7 COMMENTS

  1. Hahaha. Tako brate! Tako treba!! Pa nek osude.. . Brat Dzon ki mun samo frljne jednu, onako radi reda čisto… Pametan čovek… Pa nek mu prodje neko….

    • A šta treba? Da ga pljuje, kao i ti? Da li si ti svestan sveta oko sebe? Treći svetski rat uveliko traje, i čovek likuje jer Koreanci(Severni) na taj način pokazuju inat SAD, Japanu i Južnoj Koreji. Pa neka su diktatorski država. I SAD su diktatorski država”srećnih robova” a nesrećnih i porobljenih “prijatelja ” i “protivnika”. Tako SAD “kupuju sreću” za svoje građane. Nismo svi u mogućnosti da sreću za svoje građane kupujemo tako što ćemo otimati od nekoga s drugog kraja sveta, davati skoro sve svojoj eliti, a “mrvice” davati svom narodu, a oni biti “srećni” zbog toga. Došlo je vreme da se svi svrstamo:”Ili si uz SAD, ili si protiv njih”. Ako si protiv njih, meni si dobar, kojeg god da si uverenja, boje kože, nacije, itd..

    • Највећи тровачи на свету су САД и Британија!
      Трују нас ментално, пропагирајући
      све оно што је супротно здраворазумској људској природи, форсирајући све накарадности болесних сатанистичких умова, који су креатори те агенде!
      Трују нас хемијски, биолошки, …!
      Ким Џонг Ун се супротставља тој пошасти и иде му од руке!

  2. Eee moj Nele..cemu se ti radujes…pa svaka antiAmericka raketa koja se ispali je meni zadovoljstvo pa nek je letela 500m…sledece godine ce 100km…

  3. Za razliku od takozvanih mrba,koji pricaju o slobodi,Narod u Sjevernoj Koreji zivi slobodu,a nje danas nema bez raznoraznih sokocala i pomagala i NIKAD je nije bilo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here