Predsednik odbora Poslovne komore Kosova Skender Krasnići izjavio je da je uspostavljanje “mini-Šengena” najmanje u interesu Kosova.

Krasnići je, prenosi Kosovapress, pozvao buduću kosovsku vladu da preispita sve sporazume CEFTA i SSP jer su, kako je ocenio, oštetili i uništili lokalnu proizvodnju i da ne utiču na rast izvoza.

Najave o uspostavljanju balkanskog “mini-Šengena” smatra se suprotnim interesima Kosova sa ekonomskog i političkog stanovišta.

Pobednik u smislu ekonomije i tržišta očekuje se da će biti Srbija, zajedno sa ostalim zemljama u regionu, tako procenjuju neki ekonomisti i predstavnici pobednika izbora 6. oktobra prema preliminarnim rezultatima Pokret Samoopredeljenje.

Da je ova zona štetna za Kosovo, rekao je i ekonomista Mustafa Kadriaj, dodajući da bi to bilo nepristupačno, jer Kosovo nema lokalnu ekonomiju i nijednu lokalnu proizvodnju koja bi mogla izvoziti u druge zemlje regiona.

S druge strane, Pokret Samoopredeljenje smatra da je ovaj pokušaj suprotan kosovskim interesima i da ga neće podržati. Aljbuljena Hadžiu, članica predsedništva stranke, kritikovala je Vladu Albanije, rekavši da ona ne tretira Kosovo onako kako treba.

3 COMMENTS

  1. Naravno da nema lokalne proizvodnje kad je javna tajna da vas zapadne zemlje koriste za tranzit u trgovini narkoticima. Šta vi uopšte i možete proizvoditi..

  2. Kako lupetas pametnjaku imas li ti argumenteza prizvodnju neke troge ne lupetaj pun ti bg narkomana i pijandure a solis pamet ovde

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here