Z. Mirković
ODUŠEVILI POSETIOCE: Najmlađi članovi KSD Bambi

Kulturno-sportsko društvo Bambi iz Beča učestvovalo je na manifestaciji Mi u Otakringu i Pencingu, uličnoj fešti 16. bečke opštine. Sedište Bambija je upravo u 16. bečkom okrugu, sa čijim vlastima naš klub ima odličnu saradnju.

U programu festivala dečji, pionirski, pripremi i izvođački ansambl Bambija su predstavili srpske igre i pesme, a na velikom štandu Bambi je ove godine predstavio srpske specijalitete koji su naišli na odličan prijem kod posetilaca. Austrijanci i drugi posetioci najviše su tražili domaće kiflice, štrudlu i druge vrste kolača.

Pored toga uživali su i u kojoj čašici šljivovice, ali mogli su da vide i srpske rukotvorine od čutura, nošnje, do ćilima.

Posetioci uživali u srpskim specijalitetima

– Ovaj događaj je bio prilika da nas još bolje upoznaju sugrađani u 16. opštini, ali i sve Bečlije iz drugih opština, kao i svi drugi koji su došli na ovu manifestaciju. Ovo je bilo i odlično mesto da nizom aktivnosti prezentujemo srpsku tradiciju i kulturu na veoma lep način, ali i da predstavimo dobar zajednički suživot svih generacija i kultura u opštini. Pored toga što nam je očuvanje kulture i tradicije prioritet, takođe nam je veoma važno da imamo kvalitetnu saradnju sa institucijama u opštini i gradu. Želim da naglasim da je saradnja sa našom opštinom na izuzetnom nivou i da postoji intenzivna uzajamna podrška u radu – kaže za “Vesti” Aleksandar Stanković, predsednik Bambija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here