B. C.
NOVI IZAZOVI: Bata Jovanović i Rod Banjac

Iza Belih orlova iz Dajanele je sezona za zaborav koja je inicirala velike promene u klubu. Posle ispadanja u Drugu diviziju na teritoriji Perta, na godišnjoj Skupštini izabrana je nova uprava, na čelu sa predsednikom Batom Jovanovićem.

Imenovan je i novi stručni štab, a najnovije stručno pojačanje je Rod Banjac. Provereni fudbalski znalac iz Zapadne Australije postavljen je za tehničkog direktora i imaće zadatak da renovira prvi tim i mlađe kategorije.

Osnovni cilj je ekspresan povratak u viši rang takmičenja, zadatak koji je Banjac usešno sproveo sa Forestfild junajtedom pre nekoliko godina.

– Sjajan je osećaj vratiti se fudbalu – rekao je Banjac koji je prethodnih godinu dana uzeo predah od fudbalskih obaveza. – Sličnosti između Dajanele i Forestfilda su veoma velike i nema sumnje da će mi iskustvo iz prethodnog kluba mnogo značiti. Beli orlovi su veliki klub i nisam mogao da gledam kako pati. Zato sam prihvatio ovaj poziv i došao sam u Dajanelu s namerom da promenim sudbinu ovog kluba na bolje.

I novi predsednik Bata Jovanović ima velika očekivanja od predstojeće sezone.

– Velika je čast biti izabran za predsednika Belih orlova. Odrastao sam uz ovaj klub i strast prema njemu je duboko ukorenjena u meni. Smatram da sam okupio izvanredan Upravni odbor, s kojim ću sprovesti strateške promene i na planu koji imamo izgradićemo stabilne temelje za budućnost Belih orlova – istakao je Jovanović, napominjući da je želja uprave da Orlovi budu klub zajednice, sa jakim kulturnim uticajem u svim selekcijama, od juniorskih do prvog tima.

Prema rečima predsednika, angažovanje Roda Banjca je prvi u nizu progresivnih poteza koji uprava namerava da povuče.

– Verujem da su se zvezde složile kako treba, samom činjenicom da smo postigli dogovor sa Banjcem koji je stručnjak rođen u Srbiji. Iza njega su godine uspešnog rada, još otkako je 1996. završio igračku karijeru u redovima Belih orlova iz Kanbere. Od tada do danas izgradio je ime u fudbalskom miljeu Zapadne Australije i verujemo da može da nam pomogne da donesemo stabilnost i održivu fudbalsku kulturu u naš klub. Banjac ima punu podršku uprave i uvereni smo da je on pravi čovek za funkciju tehničkog direktora – poručio je Bata Jovanović.

Formiranje juniorskog pogona

Rod Banjac će imati zadatak i da formira mlađe selekcije koje trenutno ne postoje u Dajaneli.

– Primeniću isti poslovni model kao u Forestfildu, gde je akcenat stavljen na lokalnu zajednicu i kulturu, uz koje je formiran kvalitetan fudbalski brend. Teško je poverovati da jedan veliki klub sa bgatom istorijom poput Belih orlova nema nijedan tim u mlađim kategorijama i to je nešto što ćemo pod hitno da ispravimo. Već smo napravili planove i program za razvoj juniorskog pogona i to će biti na vrhu liste naših prioriteta – istakao je Banjac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here