Štoper Partizana Maki Banjak letošnje je pojačanje crno-belih koje je stiglo sa pedigreom igrača koji je prošao omladinsku školu slavne Barselone.

On je dolazak u klub kakav je Partizan video kao idealnu priliku da se jednom vrati u “lige petica”, što mu je velika želja.

– Želim da se vratim u neku od top pet evropskih liga. Kad si jednom bio gore, logično je da uvek težiš da se vratiš. Ne znam gde, ali svakako mi je to jedan od ciljeva. Siguran sam da je Partizan značajan stepenik ka tome – rekao je Banjak u intervjuu za “Večernje novosti”.

– Mnogo je igrača iz te moje generacije koji su napravili ozbiljne karijere, kao što su Keita Balde, Adama Traore, Sandro, Patrik… Imao sam šansu da se probijem u Barseloni, ali je bilo vrlo teško. Imao sam 19 godina, a kada si u konkurenciji sa Pikeom, Maskeranom i ostalim asovima, teško je probiti se – ističe Banjak.

Smatra da je pravilo o ograničenju stranaca na četiri loše za srpski fudbal.

– Ne sviđa mi se to pravilo oko broja stranaca! Često je teško iskombinovati, siguran sam da bi i liga bila jača sa većim brojem inostranih fudbalera – poručio je Kamerunac koji govori francuski, španski, katalonski, engleski i malo portugalski jezik, a srpski još nije naučio.

Partizan ga je jurio i čekao punih godinu dana.

– Uvek je lepo znati da te klub kakav je Partizan želi. Videli su nešto u meni i sve je trajalo godinu dana. Na moju sreću sve se završilo na najbolji način. Pun sam samopouzdanja, što je veoma važno za štopera. Greške ne mogu da me uzdrmaju. Naravno, kad si defanzivac one su očiglednije, ali ja uvek gledam napred, nikad se ne osvrćem.

Kada je odlazio u domovinu je poneo veliki broj dresova Partizana.

– Odneo sam oko 45 dresova sada kad sam išao na odmor. Mnogo više ljudi sada zna i poštuje Partizan. Broj tri sam izabrao kao znak moći, ne znam kako bih to tačno objasnio po onome što piše u Bibliji.

Raduje se “večitom” derbiju pred punim tribinama, ukoliko ga dočeka dok je u Srbiji, a dok ne prođe epidemija koronavirusa.

– Veliki je rivalitet Partizana i Zvezde, nažalost, još nisam bio u prilici da to osetim pred punim tribinama. Volim pritisak, to me čini jačim čak i kada je ceo stadion protiv mene ili mog tima. Zato jedva čekam da prođe sve ovo sa koronom, da se publika vrati na stadione – istakao je Banjak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here