Banjaluka: U kolu 1.700 igrača iz 11 zemalja

0

Smotra mladosti i radosti: Mićo Ćetković
 

On je na konferenciji za medije u Banjaluci najavio manifestaciju koja će danas i sutra biti održana u dvorani Borik. Na smotri će učestvovati oko 1.700 učesnika iz 30 udruženja koji dolaze iz ukupno 11 zemalja. Očekuje se da dvodnevna manifestacija privuče veliki broj gledalaca u dvoranu Borik, a pobednici će biti proglašeni u nedelju posle 21 časa, nakon što petočlani žiri donese odluku. Predviđeno je da sve prisutne u revijalnom delu zabavlja zvezda folk muzike Saša Matić. Medijski pokrovitelji manifestacije su "Vesti" i Radio televizija Republike Srpske.

– Bez institucija RS ova manifestacija ne bi mogla da bude održana i zato se zahvaljujem generalnom pokrovitelju, Kabinetu predsednika Srpske, te Vladi RS i gradu Banjaluka. Predviđeno je da manifestaciju u subotu u 15 časova otvori upravo gradonačelnik Banjaluke – rekao je Ćetković.

Urednik umetničkog programa 19. evropske smotre srpskog folklora Zvezdan Đurić pozvao je medije i građane da dođu danas i sutra u dvoranu Borik jer će sigurno imati šta vide.

– Mogu da vam poručim da ćete biti pozitivno iznenađeni. To je jedna kompleksna priča, a deca kroz folklor uče tradiciju, istoriju i kulturu srpstva. Ova deca koja će učestvovati na smotri su pravi čuvari naše tradicije – rekao je Zvezdan Đurić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here