Predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu rekao u da Pari Sen Žermen nije nudio igrače u zamenu za brazilskog napadača Nejmara.

– Barselona nije klub koji nekome nudi svoje igrače. PSŽ je bio taj koji ih je tokom pregovora tražio, ali se oni nisu ostvarili jer klub nije mogao da prihvati zahteve Parižana – rekao je Bartomeu u intervjuu za klupski sajt.

Pre nego što se 2. septembra završio prelazni rok za igrače koji su pod ugovorom francuski i španski mediji spekulisali su o tome kako je Barselona nudila više svojih igrača jer posle kupovine Antoana Grizmana i Frenkija de Jonga za 195 miliona evra, nije u svom budžetu imala profit jednak onom za Nejmara.

Bartomeu je dodao da Nejmar do leta nije bio u planu Katalonaca.

– Barsa je već napravila plan formiranja ekipe kada smo saznali da Nejmar želi da ode iz kluba. Do tada nismo nameravali ni da ga dovedemo. Ja sam čak rekao da on i ne želi da napusti PSŽ, ali mi je onda sportski direktor Pari Sen Žermena Leonardo potvrdio da je na izlaznim vratima – objasnio je predsednik Barselone i dodao:

– Kada se Nejmar kao opcija pojavio na tržištu, svi smo se u klubu složili da bi trebalo iskoristiti takvu priliku. Pregovarali smo, ali pregovorili nisu išli u željenom smeru zbog zahteva Pari Sen Žermena.

Ipak, Bartomeu nije želeo da otkrije o kakvim se zahtevima radi.

Svoje zahteve nije otkrio ni šampion Francuske.

Nejmar, koji je u Barseloni igrao od 2013. do 2017. ostao je tako igrač Pari Sen Žermena, sa kojim ima ugovor do leta 2022. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here