Barselona od večeras rekorder Evrolige po broju utakmica

0
twitter.com/fcbbasket
Pešić na Barseloninom treningu u Istanbulu uoči "majstorice"

Španski velikan, evropski prvak 2003. i 2010, igra protiv Efesa u Istanbulu “majstoricu” za odlazak na finalni turnir u Vitoriju (17-19. maj).

Barselona je poslednji put bila učesnik završnog turnira četvorice 2014 (ukupno 14 puta). Predvođena trenerom Svetislavom Pešićem, koji joj je doneo titulu 2003, nada se pobedi u petom duelu s turskim timom. Ko bude uspešniji, ide 17. maja na megdan evropskom viceprvaku Fenerbahčeu u polufinalu (drugi par su šampion Real i moskovski CSKA).

Barselona će u Istanbulu odigrati 463. meč u Evroligi. Za sada je poravnata u rekordu sa CSKA. Na deobi trećeg mesta su sa po 457 mečeva Olimpijakos i Baskonija, na čijem se terenu igra fajnal-for.

Uoči utakmice odluke Pešić je izjavio da će vatrena podrška Efesu s tribina biti normalna stvar, a da će u igri ključno biti da se ukrote dva sjajna beka turskog tima naš Vasilije Micić i Amerikanac Šon Larkin, Efesovi motori.

Efes, pak, igra 408. utakmicu. Tako će preteći Fenerbahče, koji ih ima 407. Panatinaikos je odigrao 450, Makabi iz Tel Aviva 423, a Real 413.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here