Baš je lepo imati Srbina za muža

0

 

Sveta i Milovan na venčanju u Guči, sa kumovima Vladanom i Oliverom
 

To je samo delić "vapaja" od hiljada poruka na jednom internet forumu preko kojeg mlade Ruskinje izražavaju želju da se udaju za Srbina. U Rusiji već godinama vlada trend da se devojke udaju za strance. Političari i stručnjaci za socijalna pitanja sve glasnije govore o opasnom izvozu nevesti, jer Rusija svake godine ima za oko 900.000 stanovnika manje.

 

Najčešće se sa strancima devojke upoznaju preko agencija za bračne kontakte, ali u poslednje vreme sve više preko Interneta. Neki tvrde da ruske neveste hrle u inostranstvo jer se nadaju da će imati tamo bolji život, dok su drugi u svojim izjavama još oštriji: "Kad devojka ide u bračnu agenciju i traži stranca, jasno je da ona ne traži voljenu osobu, već čoveka s kreditnom karticom".

Pa, ako se uzme u obzir finansijski status Nemca, Italijana ili Francuza, nameće se pitanje kakve su tu šanse prosečnom Srbinu. Ipak, reklo bi se – velike! Najveća prednost Srba u odnosu na ostale nacije je pravoslavna vera. A većini Ruskinja je upravo to od presudnog značaja.

 

Svetlana Danilova (40) iz Novosibirskog već četiri godine je u braku sa Srbinom Milovanom Mijailovićem (41) iz sela Gornja Kravarica kod Guče i saglasna je sa svojim zemljakinjama koje o Srbima kao muškarcima imaju samo reči hvale:
 

"Veoma sam srećna svojim izborom i time što sam se udala za Srbina. Milovan je dobar muž i dobar otac", kaže kroz smeh Sveta, kako je od milja zovu u rodnoj zemlji.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 25. 10.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here