EPA-EFE/Erik S. Lesser

Košarkaši Majamija plasirali su se u finale plej-ofa Istočne konferencije, pošto su u petom polufinalnom meču pobedili Milvoki 103:94.

Hit je finale izborio rezultatom 4-1, a predvodio ih je Džimi Batler sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 10 skokova, dok je Goran Dragić imao isti košgeterski učinak.

Džae Krauder dodao je 16 poena uz šest uhvaćenih lopti.

Među Baksima, koji su igrali bez Janisa Adetokumba, najbolji je bio Kris Midlton sa 23 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Bruk Lopez bio je dvocifren u dve statističke kolone – 15 poena i 17 skokova, ali ni to nije bilo dovoljno da se polufinalna serija produži.

Majami će u finalu Istoka igrati protiv boljeg iz duela Boston-Toronto, u kom Seltiksi trenutno vode 3-2.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa poveli su protiv Hjustona 2-1 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su u trećem meč slavili 112:102.

Lebron Džejms sa učnikom od 36 poena, sedam skokova i pet asistencija predvodio je Lejkerse, a velika podrška bio mu je i Entoni Dejvis sa 26 koševa i 15 uhvaćenih lopti.

Radžon Rondo stao je na 21 koš, a jedna asistencija mu je nedostajala za dabl-dabl.

Rokitsima ni odlične partija Rasela Vestbruka i Džejmsa Hardena nisu bile dovoljne da se izbegne poraz, pošto su njih dvojica zbirno ubacili 63 poena.

Pored 33 poena, “Brada” je bila na ivici tripl-dabla, jer su joj po jedan skok i asistencija falili za taj učinak.

Uz 30 koševa, Vestbruk je uhvatio i osam lopti i podeli šest dodavanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here