pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras da su u Srbiji do sada potvrđena dva slučaja zaraženih beba koronavirusom. Prva beba sa Covidom-19 je u kućnoj izolaciji, dok je beba stara sedam meseci na lečenju u KBC “Dragiša Mišović”.

– Prva beba je bila na kućnom lečenju jer nije imala nikakve tegobe, ali je bila pod stalnim nadzorom lekara Instituta za majku i dete. Dešava se da deca budu zaražena, ali srećom kod njih se do sada nisu ispoljili ozbiljniji simptomi – rekao je Lončar za RTS.

Direktor KBC “Dragiša Mišović” Vladimir Đukić rekao je da na toj klinici leži beba stara 28 nedelja zaražena virusom korona kao i da se u toj bolnici leči dosta mladih.

– Mi imamo bebu od 28 nedelja, roditelje, otac i sin, sin i majka, porodice cele, svi su ugroženi, jedina preventive je potpuna izolacija – kazao je Đukić.

Od 120 pacijenata jedan je na respiratoru, nekoliko na kiseoniku.

– Dosta je mladih. Nažalost, nisu svi u idealnom stanju, ali postoje stvarno svi preduslovi da se više nego kvaliteno zbrinu i nadam se da će biti u redu – kazao je direktor KBC.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here