Youtube/Mike FOX

Ispred bečke Skupštine, na katoličko Badnje veče, biće otvoren “26. bečki ledeni san”, ogromno klizalište za građane.

Međutim, ovaj put, usled pandemije koronavirusa, klizače čekaju novine.

Tako svaki posetilac, na ulazu uz kauciju od 10 evra, dobija uređaj koji prati poštovanje distance prema drugim osobama. Taj uređaj zasvetli i zapišti ako se klizači, iz različitih domaćinstava, na arealu približe na više od dva metra.

Zaštita od zaraze, prema gradonačelniku Beča Mihaelu Ludvigu, prioritet je, pa će i broj klizača biti prepolovljen, sa dosadašnjih 2.400 na 1.200.

Takođe i svi klizači, na ulazu, moraju da se registruju, kako bi bilo olakšano trasiranje kontakata u slučaju da jedan posetilac bude bio pozitivan na koronu. Za porodice postoji mogućnost registracije kao grupa, a to važi i za školske razrede. Svi susreti osoba koje nisu iz istog domaćinstva, a koji su trajali duže od sedam minuta biće čuvani 28 dana.

Inače “Ledeni san” se ove godine sastoji od velikih ledenih površina koje spaja ledeni most. Na klizalištu neće biti obavezno nošenje maske, ali zato hoće na čitavom arealu oko leda.

Ove godine neće biti ni drugog sadržaja, kao što su gastronomski kiosci.

“Bečki ledeni san” biće otvoren od 24. decembra do 28. februara od 10 časova, do, za sada, zbog ograničenja slobode kretanja, 19 sati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here