EPA-EFE/Isabel Infantes
Karlos Alkaras

Boris Beker se u tenis vratio na velika vrata, pre tri nedelje je postao trener Holgera Runea i odmah se njegovo prisustvo osetilo. Ne samo zato što je Danac odmah zaigrao bolje, nego i zbog činjenice da legendarni Nemac nema dlake na jeziku.

– Karlos Alkaras je prestao da napreduje posle titule na Vimbldonu i zato od tada nije osvojio nijedan turnir – kritikuje Beker Španca.

– Pobedio je Novaka u Londonu, postao broj 1, ali najteže je u tenisu zadržati taj nivo. Svako može da ima jedan dobar turnir, ali godinama igrati maksimalno je pravi izazov.

Sigurno je da je Borisu Karlos uvek na liniji interesovanja jer se očekuje da Rune i on budu veliki rivali u narednim godinama.

– Moja omiljena teniska poštapalica je da ‘svlačionica nikada ne spava’. Igrači stalno traže način kako da igraju protiv nekoga i sada su uspeli to da reše kada je Alkaras u pitanju. Shvatili su kako imaju šanse protiv njega. To se dogodilo, drugi teniseri se razvijaju, a on ne.

Međutim, najmlađi šampion Vimbldona u istoriji je siguran da takva situacija neće potrajati.

– Uveren sam da će Huan Karlos Ferero u pauzi između sezona naći rešenje kako da unapredi Alkarasovu igru. Mnogo volim da ga gledam, fantastično se kreće, ima veoma široku lepezu udaraca, odličan forhend. Međutim, drugi teniseri su našli način kako da se tome suprotstave.

Novo poglavlje uspeha u karijeri 20-godišnjeg Španca moglo bi da bude već u januaru.

– Očekujem da Karlos sjajno odigra Australijski open. Naravno da bi to postigao mora da nastavi sa razvijanjem svojih kvaliteta.

Beker je veoma zadovoljan početkom saradnje sa Runeom.

– Start je bio veoma težak jer je u pitanju bio njegov plasman na završni Masters. Počeli smo u Bazelu, svi su mislili da će biti veoma komplikovano, ali on je odmah pokazao kvalitet plasiravši se u polufinale. Tokom vožnje vozom iz Bazela u Pariz, imali smo iskren razgovor i stvari su bile mnogo bolje u Bersiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here