EPA/Filip Singer
Rodžer Federer i Novak Đoković

Nemac Boris Beker nema dilemu da će Novak Đoković vrlo brzo osvojiti i 23. grend slem titulu.

Nekadašnji trener srpskog tenisera je istakao da je Noletov san da postane najbolji svih vremena, ali je i potencirao ulogu Rodžera Federara za popularnost “belog sporta”.

– Đoković ima 35 godina i njegov san je da postane najbolji teniser svih vremena. I kao dete je to pričao. Ali svet nije video nikoga kao što je Federer. Rodžer je igrao toliko savršeno da ne veruete da je to moguće. Zbog njega je tenis globalni sport – rekao je Beker u razgovoru za “Eurosport” i nastavio:

– Svedočimo smeni generacija. Federer je otišao, Nadal je na korak da se penzioniše. Igraće u Parizu, a posle toga je upitno. Sad je samo pitanje kad će Novak da osvoji 23. grend slem trofej.

Đoković se u Melburnu izjednačio sa Nadalom na vrhu večne liste sa 22 titule sa najprestižnijih turnira, a pobedom protiv Stefanosa Cicipasa vratio se i na prvo mesto svetske rang liste.

5 COMMENTS

  1. Pa tako savrseno da ga I Nadal I Nole drali kad su stasali ko asovi.Do tada oh Federer hvatao na iskustvo.Sada kada Nole obara sve moguce rekorde vise kao nisu rekordi vazni nego stil,elegancija itd.Eh ko ce izaci na kraj sa dzambasima zapada

  2. Ali nista lose nije rekao..svet ce pamtiti Rodju po lepoti igre ali i po 27: 24 za Noleta kao i po 22:20gs kao i po 378:310 nedelja i 7 god. br.1 kao i po svim Mastersima vise puta…eto ima ce svet cega da se seca ali i po robiji poreskog lopova naravno jer je i to retkost u belom sportu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here