EPA/Clemens Bilan
Boris Beker

Boris Beker se vratio tenisu. Posle boravka u zatvoru zbog prevare, nije ga nigde bilo neko vreme, ali već nekoliko nedelja radi kao trener Holgera Runea. U najboljim danima poznat kao igrač koji može da izdrži pritisak i u najtežim mečevima, sada se slatko smeje na priču o problemima na teniskim terenima.

– Kada čujem da se igrači žale na pritisak koji osećaju u nekim važnim susretima, ja se nasmejem. Kada čujem da se igrači žale na kvalitet hrane na turnirima, ja se nasmejem. Kada čujeM igrače da se žale na treninge i na uslove za igru, ja se nasmejem – ispričao je Beker u nedavnom intervjuu za “Ekip”.

Objašnjenje je odmah usledilo:

– To je ništa u poređenju sa vremenom u zatvoru. Prve i poslednje noći nisam spavao nijedan sekund.

Najmlađi šampion Vimbldona u istoriji proveo je osam meseci u zatvoru u Velikoj Britaniji jer je sakrio novac kako bi prevario da je doživeo bankrot i tako izbegao plaćanje dugova. Prvobitna kazna je iznosila 2,5 godine, ali je pomilovan zbog dobrog ponašanja i uoči prošlog Božića proteran u Nemačku.

Kaže da je i pored svega što zatvor donosi, bilo i pozitivnih stvari.

– Otkrio sam osobu kakva sam nekad bio. Naučio sam tešku lekciju, veoma skupu i veoma bolnu. Neke stvari se dogode iz razloga, cela ta priča ima veoma važnu notu i dobru za mene jer sam mnogo naučio.

Slava koju je imao u spoljnom svetu, nestala je u zatvoru.

– Niko me nije zvao po imenu. Bio sam samo broj. Tamo ste niko i ništa. Nikog ne interesuje šta ste bili pre dolaska u zatvor.

Sada je ponovo u svetu reketa i loptica i dobro mu je krenulo. Pre početka saradnje sa njim, Rune nije znao za uspeh nekoliko meseci, između Vimbldona i Bazela. Čim je Beker preuzeo kormilo, Danac se plasirao u polufinale u Federerovom rodnom gradu a onda izgubio dva neizvesna meča protiv Novaka Đokovića, u četvrtfinalu mastersa u Parizu i prekjuče u Torinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here