EPA/Caroline Blumberg
Bela Hadid

Slavna manekenka Bela Hadid nedavno je otkrila s čim se suočavaju tamnoputi modeli na snimanjima i revijama i pozvala obožavaoce da učine sve što je u njihovoj moći da diskriminacija na temelju boje kože prestane.

– Što sam starija, to više osećam potrebu da svoje društvene mreže i status iskoristim kako bi bila društveno korisna i tražila pravdu za one koji je još uvek nisu dobili – izjavila je manekenka koja se izuzetno ativirala u pokretu “Black Lives Matter”, želeći između ostalog da ukaže na to s čim se sve sučavaju njene tamnopute koleginice iz manekenske branše.

– Dok prelazimo u novu sezonu, bojim se da ću ponovno videti još jednu crnu prijateljicu koja gleda kako joj kosa gori od pegle za ravnanje ili kako sama stavlja šminku, jer vizažistkinja nije obučena da radi na različitim tonovima kože. Mrzim činjenicu da se neke moje prijateljice osećaju loše. Čak i ako sede u prvom redu, ne osećaju se prihvaćeno. Naša industrija trebala bi da se zasniva na ličnom izrazu i individualnosti, ali realnost je da je mnogo ljudi još uvek diskriminisano upravo zbog tih razlika – rekla je ona.

Belu Hadid na Instagramu prati preko 32 miliona ljudi.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime