EPA-EFE/BONNIE CASH /
Džon Kirbi

SAD prate raspoređivanje srpske vojske duž administrativne linije sa KiM, izjavio je danas portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi i pozvao na povlačenje tih snaga kako bi se smanjile napetosti.

Kirbi je nazvao “veliko srpsko vojno raspoređivanje duž granice sa Kosovom” destabilizujućim razvojem događaja i pozvao Srbiju da povuče te snage i doprinese snižavanju napetosti, prenosi Rojters.

On je, na pres konferenciji, rekao da su snage NATO-a povećale svoje snage na KiM, kao rezultat zabrinjavajućeg ciklusa nasilja na tom području.

Kirbi je ocenio da incident u selu Banjska na severu KiM, 24. septembra, nije bio slučajan i da količina tada pronađenog oružja predstavlja pretnju ”ne samo za kosovske, već i za međunarodne službe, uključujući trupe NATO-a”.

– Svi koji su umešani u ovaj napad moraju biti izvedeni pred lice pravde – rekao je on i pozvao vlasti u Srbiji da pomognu u istrazi onoga šta se dogodilo.

10 COMMENTS

  1. Kome vi okupatori srpskog KiM pretite i trazite da se vojska pobuce sa administrativne linije.Kakvi licemeri.Vi ste stvorili lazni drzavicu na srpskom KiM.Vi ste okupirali Kosovo.Vi ste stvorili vojsku lazne drzave.Vi ste stvorili policiju od bivsih OVK.Koliko ste Srba proterali sa njihove zemlje.Gowspodo proslo je vase vreme.Davno je proslo ali i dalje rapidno prolazi vase agresivno vreme.Napole americki i NATO agresori iz Srbije.KiM je Srbija i tacka.

  2. Kadija ispituje,tuzi i sudi. Pa sta vi radite u tuđoj zemlji, koji dogovor ili odluku vi postujete???? Kod vas je sve svedeno na agument snage, nikoga ako misli drugacije ne postujete sto je dokaz na primeru Poljske, Mađarske itd, da ne govorim o Rusiji,Kini, i drugim normalnim drzavama.
    Ajde svojoj kuci!!!

  3. Naš predsednik je poručio: “Verujte svojoj državi”.
    Problem je što više niko ne veruje onima koji vode našu državu.
    Tuga šta nam se dešava.

  4. Taraki,
    ne znam siptarski pa moram na gospodskom da odgovorim. Vasi mentori su ovaj put udarili na jaceg. Nova svetska sila se nije ni ukljucila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here