Tanjug/AP
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko

Članice NATO neće braniti Ukrajinu, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, komentarišući informacije o razmeštanju trupa NATO na ukrajinskoj teritoriji u blizini južne granice Belorusije.

– Na ukrajinskom pravcu sada ima 120 hiljada Ukrajinaca. Hoće da ih odvedu na front protiv Rusije. A ovde se priča o razmeštanju francuskih ili NATO trupa na našoj južnoj granici. To je dobro za nas. Oni neće braniti Ukrajinu kao što je sada brane Ukrajinci – rekao je Lukašenko, prenosi državna agencija Belta.

On je primetio da su na poligonu Pabrade u Litvaniji trenutno koncentrisane snage NATO, uključujući i vojnike iz SAD i Nemačke.

– Tamo su tuđi ljudi. Mislite li da su Nemci i Amerikanci došli ovamo i da će u slučaju sukoba sa Belorusima i Rusima braniti Litvaniju? To se nikad nije desilo. I neće je braniti. Prilikom prve ozbiljne situacije, pobeći će sa bojnog polja. I ispravno će uraditi. Njihova zemlja je u Nemačkoj i SAD. Ovde nikakvi plaćenici neće rešiti pitanje – istakao je beloruski predsednik.

Prema njegovim rečima, Belorusija ne namerava da se bori protiv njih.

– Nama to nije potrebno. Uvek sam govorio: tuđe nećemo, svoje ne damo. To je naša logika. Nama ovaj rat ne treba. Zašto da se sučeljavamo i borimo jedni protiv drugih? Nas jednostavno u ovo uvlače, provociraju. A zainteresovani su daleko odavde. Oni hoće da se mi ovde tučemo. Zatim će doći na zgarište, štampati dolare i obnavljati ove zemlje, ali ne u interesu naših naroda. Ni litvanskog, ni poljskog, ni beloruskog – rekao je Lukašenko.

On je pozvao da se ne ratuje, već da se obrađuje zemlja, uzgajaju usevi i bavi pitanjima života ljudi.

– Ne treba se baviti glupostima, već razvijati zemlju, ovde dobijati hleb i hraniti našu decu i unuke. To je naš cilj. Ne nameravamo da ratujemo sa njima. Treba da shvate da za njih odavde neće biti opasnosti. Ali ako se usude, ozbiljno ćemo im odgovoriti – zaključio je beloruski predsednik.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here