Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

Belorusija je ojačala zaštitu i odbranu infrastrukturnih objekata u blizini ukrajinske granice i u slučaju potencijalnih napada sa ukrajinske strane oštro će odgovoriti, izjavio je lider zemlje Aleksandar Lukašenko novinarima u Kremlju.

Lukašenko je takođe saopštio da je sa Putinom razmatrao bezbednosna pitanja, koja se ne tiču samo Ukrajine.

Predsednik Belorusije smatra da NATO želi da uvuče Belorusiju u ukrajinski sukob.

Prema njegovim rečima, ako Minsk sada uđe u rat protiv Ukrajine, to ništa neće doneti, pošto je ukrajinska granica potpuno minirana i betonirana.

Pored toga, beloruski lider je podvukao da Ukrajina treba da shvati neminovnost brzog i višestrukog odgovora ako pošalje dronove u Rusiju.

On je takođe istakao da je sada pogodan trenutak da Ukrajinci i Zapad sednu za pregovarački sto i da se dogovore.

Podsetio je da se u maju ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom završava mandat i može se stvoriti situacija u kojoj Rusija neće imati s kim da potpiše mirovni sporazum.

Komentarišući planirani mirovni forum u Švajcarskoj za rešavanje ukrajinskog sukoba, beloruski lider je poručio da mirovni pregovori u Švajcarskoj o Ukrajini nisu mogući bez Rusije.

Lukašenko je takođe napomenuo da Belorusija veoma pažljivo motri na to što se događa u Ukrajini, posebno na to koliko brzo opada rejting Zelenskog među građanima.

Lukašenko je takođe poručio da ni on ni Putin ne žele da pati bratski ukrajinski narod.

– Rekao sam juče da je Rusiji sada potrebna takva Belorusija koja je mirna, tiha, spokojna, koja radi svoj posao. Neću vam u detalje govoriti šta radimo. Ali direktno kažem: ni ja, ni Putin – juče smo takođe diskutovali o ovoj temi – ne želimo da pati naš bratski ukrajinski narod. Ne želimo! – prenela je Lukašenkovu izjavu državna agencija “Belta”.

5 COMMENTS

  1. БРАВО 🇧🇾 🇧🇾 🇧🇾
    БЕЛОРУСИЈА
    БРАВО
    ЛУКАШЕНКО
    ТАЈ ЧОВЈЕК ЈЕ ДОШАО У СРБИЈУ КАД СУ БОМБЕ ПАДАЛЕ
    ТО СЕ НЕ ЗАБОРАВЉА
    БЕЛОРУСИЈА🇧🇾❤️

  2. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA….

    SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  3. Bravo Maki. Ovi luzeri koji su gastarbajteri u Minsku, Novosibirsku, Pjongjangu, i po ostalim mestima voljenog Istoka – nadaju se propasti Zapada. Zive i rade na Zapadu, i odatle sa svojim losim poslovima i svojim losim zivotima, neobrazovani, inkognito iza laptopa bljuju vatru – kivni i besni sto lose zive upravo na Zapadu. Nadaju se propasti Zapada i sanjaju sebe na konju na kojem je opljackani kompjuter privezan… uglavnom nivo 0. IQ – 87

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here