Belorusija uvek uz braću

0

Iz Belorusije u Srbiju stigao je novi kontingent humanitarne pomoći, a istim avionom je došao i zamenik ministra za vanredne situacije Aleksandar Nikolajevič Gončarov.
Kako je saopšteno, bratskoj Srbiji iz Minska je stigla nova količina pomoći avionom iljušin 76. Da podsetimo, u Srbiju su još ranije iz Belorusije stigla dva helikoptera i četiri spasilačke ekipe ronilaca, a Gončarov je dodao da je sada dopremljeno sve što je naknadno dogovoreno sa Vladom Srbije i da je potrebna pomoć u saniranju posledica.
– Reč je o četiri velika agregata od po 100 kilovata, 20 prenosivih generatora, 30 motornih pumpi, 20.000 konzervi mesnih prerađevina, 5.000 vunenih ćebadi, 20 šatora sa po 20 mesta za spavanje i drugim potrepštinama – objasnio je Gončarov.
Na beogradskom aerodromu pomoć su dočekali ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Čušev i narodni poslanik i počasni konzul Belorusije u Beogradu Dragomir Karić.
– Mnogo su nam Belorusi pomagali i tokom bombardovanja. To je velika pomoć koju mi nikada nećemo i ne možemo da zaboravimo. Hvala predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku i beloruskom narodu – poručio je Karić u izjavi za belorusku državnu televiziju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here