”Beograd može da održi kanal sa Moskvom”

0

Srbija može da pomogne: Sebastijan Kurc
 

"Svestan sam specijalne situacije u kojoj se u ovom trenutku nalazi Srbija. Uprkos svemu, pozicija Srbije u vezi sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom Ukrajine, uključujući Krim, već je veoma jasna", rekao je Kurc za list "Danas" na pitanje da li će Srbija na kraju biti primorana da usaglasi svoju politiku sa politikom EU prema Rusiji.

 

Govoreći o tempu reformi u Srbiji, Kurc je rekao da taj tempo ohrabruje.

 

"Novim zakonima o radu i privatizaciji, kao i paketom štednje, premijer (Aleksandar) Vučić već se uhvatio u koštac sa mnogim pitanjima koja su politički osetljiva. Upravo je takvo vođstvo potrebno da bi se Srbija ekonomski oporavila", rekao je Kurc koji
sutra dolazi u posetu Srbiji.

 

Kurc je rekao da pred srpskom vladom vidi dva izazova u narednom periodu – ponovo postavljanje ekonomije na noge i napredovanje u procesu pridruživanja EU i dodao da su ta dva izazova jasno povezana.

 

On je rekao da su Srbija i druge država Jugoistočne Evrope prioritetni domen spoljne politike Austrije i da je njegova poseta znak podrške za proces pridruživanja Srbije EU i ambiciozne reforme koje je do sada preduzela Vlada Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here