Beogradska filharmonija osvaja SAD: Oduševila i Vašington

0

 

Nastup u Muzickom centru Stratmor ponovo je oduševio publiku koja je ustala prilikom intoniranja himni Amerike i Srbije na početku koncerta, a na nogama je dočekala poslednje taktove nastupa pozivajuci Filharmoniju na bis, piše u sasopštenju Beogradske filharmonije.

 

 

Koncert Beogradske filharmonije povezao je ne samo srpsku i američku publiku, već je okupio i predstavnike američke diplomatije. Pored ambasadora Majkla Kirbija, koncertu je prisustvovala i Meri Vorlik, njegova prethodnica na mestu ambasadora SAD u Srbiji.

 

"Takva je radost što sam večeras u Stratmor centru slušala ovaj divni koncert Beogradske filharmonije. Prošlo je neko vreme od kada sam poslednji put imala tu priliku, a rado se sećam toliko lepih večeri koje sam provela na Kolarcu. Veliko je zadovoljstvo docekati Beogradsku filharmoniju u Americi i odlična prilika da vaš orkestar podeli svoj talenat sa Amerikancima. Zahvalna sam što ste došli", rekla je Meri Vorlik.

 

Aktuelni ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi prisustvovao je svim održanim koncertima Beogradske filharmonije tokom američke turneje.

 

"Vašington je jedinstven. Posle Čikaga i Klivlenda, koji imaju dužu muzičku tradiciju, u Stratmor centar dolaze samo vrhunski orkestri. Odziv publike je bio odličan, kao i nastup. Svaki koncert je bio drugaciji, zbog razlicitog zvuka u dvoranama. U publici je bilo dosta Amerikanaca. Mislim da je sjajno što je Ohridska legenda bila na programu i sto je predstavljeno delo srpskog kompozitora", rekao je Kirbi".

Osim ambasadora SAD u Srbiji, koncertu su prisustvovali pripadnici diplomatskog kora, kao i zvaničnici Stejt departmenta.

 

 

Pročitajte još:

* BG filharmonija s vojnim orkestrom Ohaja oduševila publiku

* Beogradska filharmonija razgalila Srbe "Maršom na Drinu"

* Bratski poklon Beograda Čikagu

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here