Beogradska filharmonija spremna je za „Dizni fantaziju“ na Ušću – animirani spektakl koji će izvesti 23. juna pod vođstvom svog šefa-dirigenta Gabrijela Felca.

Koncert počinje u 20.30 sati, a kapije za “muzički piknik” biće otvorene tri sata ranije, najavila je Beogradska filharmonija.

Produkcija „Dizni fantazija“ predstavlja kompilaciju originalnog filma Volta Diznija iz 1940. godine „Fantazija“ i filma „Fantazija 2000“, zvanično nikada prikazanog na ovim prostorima.

Koncert će otvoriti zvuci iz čuvene Pete simfonije Ludviga van Betovena i to iz „Fantazije 2000“, a zatim slede delovi iz originalnog Diznijevog filma, uz Pastoralnu simfoniju Betovema, segment iz Krcka Oraščića Petra Iljiča Čajkovskog, te Mesečina Kloda Debisija uz animiranu sekvencu koja je izostavljena iz originalne „Fantazije“ 1940.

Filharmonija će potom odsvirati Žar pticu Igora Stravinskog uz jedinstvenu animaciju iz „Fantazije 2000“, zatim antologijski Ples časovnika Amilkarea Ponkijelija i Čarobnjakovog šegrta Pola Dika, uz čuvenu borbu Mikija Mausa i metle – koji je i „krivac“ za nastanak tog dugometražnog remek dela. Koncert će u finale uvesti prizori iz nove verzije „Fantazije“ uz kompozicije Sjaj i raskoš (E. Elgar), Rimske pinije (O. Respigi) i Karneval životinja (K.Sen-Sans).

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime