Tanjug

Aerodrom Nikola Tesla Beograd saopštio je danas da je treći put izabran od strane putnika za najbolji u Evropi u svojoj kategoriji i da je nagrađen za izuzetno korisničko iskustvo.

Kako se navodi, beogradskom aerodromu ovoga puta pripale su rekordne četiri nagrade Međunarodnog saveta aerodroma (ACI – Airport Council International), u okviru programa za kvalitet usluge Airport Service Quality.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd, nagrađen je za najbolji aerodrom po veličini od pet do 15 miliona putnika godišnje u Evropi, a dobio je i nagrade za aerodrom sa najposvećenijm osobljem, najudobniji aerodrom u Evropi i nagradu za najčistiji aerodrom u Evropi.

Naglašava se da ove nagrade predstavljaju najveće moguće priznanje za aerodromske operatere, kao i priliku da se istakne posvećenost aerodroma širom sveta konstantnom unapređenju iskustva putnika.

U saopštenju se dodaje da je Aerodrom Nikola Tesla Beograd jedan je od tri aerodroma iz mreže aerodroma kompanije VINCI Airports kog su putnici nagradili za izuzetno iskustvo u 2023. godini, a koji su nagrađeni u okviru ASQ programa kvaliteta usluge.

U programu kvaliteta usluge (ASQ), kako se ističe učestvuje više od 400 aerodroma širom sveta, i ovaj program vodeći je pokazatelj zadovoljstva korisničkim iskustvom i predstavlja glas putnika iz celog sveta.

U saopštenju se podseća da je od početka koncesije 2019. godine, beogradski aerodrom značajno povećava operativne kapacitete i komfor na svim ključnim tačkama, precizirajući da je proširen i dograđen terminal, nova, druga pista, novi sistem saobraćajnica, novi parkinzi, nova ekološka postrojenja, a najveći broj unapređenja predstavljen je tokom 2023. godine.

“Pozitivan trend proširenja i modernizacije biće nastavljen izgradnjom novih kapaciteta i sadržaja u zoni odlazaka, dok se završetak svih ključnih radova na modernizaciji očekuje tokom 2024”, piše u saopštenju.

Dodaje da će sve ovo omogućiti da beogradski aerodrom do kraja koncesionog perioda dostigne ukupan kapacitet od 15 miliona putnika godišnje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here