EPA/Mika Savolainen
Analena Berbok

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas da Beograd i Priština moraju da se obavežu na implementaciju Ohridskog sporazuma, ocenivši da “alternativa ne postoji”.

Ona je, na zajedničkoj konferenciji za medije sa evropskim komesarom za proširenje i susedstvo Oliverom Varheljijem i šefom albanske diplomatije Iglijem Hasanijem, rekla da se u Tirani, na sastanku šefova diplomatija u okviru Berlinskog procesa, razgovaralo i o, kako je navela, “srpskim trupama koje su se pojavile” na administrativnoj liniji sa KiM, nakon čega su povučene.

Berbokova je dodala da Vlada Srbije treba da istraži događaj u Banjskoj od 24. septembra.

– Očekujemo da Srbija doprinese rasvetljavanju okolnosti događaja. Situacija je toliko napeta da je NATO pojačao prisustvo Kfora i jasno stavljamo do znanja da ostajemo na oprezu i da ćemo dugoročno doprineti stabilnosti – rekla je šefica nemačke diplomatije.

Ona je navela da je to rekla i tokom razgovora sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

– Ovi razgovori su imali smisla i razumeli smo se – rekla je Berbok.

2 COMMENTS

  1. Глупости и Уцене Србија не треба да следи Охридски Споразум…

  2. BERBOK, ŠTA TI ZNAŠ?

    To što govoriš i naređuješ, to će biti malo sutra.Znam da ti je krivo što nemaš atomsku bombu, pa da se osvetiš za 1916 i 1917. ali i za propast Hitlera. Samo, pitam te da li bi smogla snage da baciš takvu bombu na Ruse. Nemoj da ponižavaš Teslin rod, koji ti je omogućio da živiš na Teslinoj struji! A malo mi je čudno što ništa ne kažeš o lancu ubistava Srba i srpske dece dvadeset godina unazad. Zašto ne osudiš i agresivnog Kurtija za već hiljadu napada na život i imovinu Srba i srpske dece. Zate, sram da te bude.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here