Tanjug/AP
Ministarka inostranih poslova Nemačke Analena Berbok

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok je u petak odbacila pozive na pregovore s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u vezi okončanja sukoba u Ukrajini.

– Čujemo glasove koji kažu: “Pregovarajte s Putinom”. No, Putin se ponaša kao da očigledno ne želi da pregovara o miru – kazala je Berbok.

– On neprestano govori o svojim “osvajanjima” – rekla je nemačka ministarka na Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku u petak.

– Rusija, stalna članica SB, želi da suverena država odustane od svog prava na postojanje. Gde bismo bili kada bi ovo načelo prevladalo? – upitala je Berbok prisutne.

Ko bi od nas bio sledeći?

– Ko bi od nas bio sledeći kojeg bi nemilosrdni sused napao? Kad bismo popustili, to bi bio kraj Povelje Ujedinjenih nacija. Zato nećemo prekinuti našu podršku za Ukrajinu, ni sada ni sutra – naglasila je nemačka ministarka.

Njeni komentari su se odnosili na nedavno potpisan nemačko-ukrajinski bezbednosni sporazum, koji “Ukrajini nudi pouzdanu, dugotrajnu podršku”.

– Stojimo uz Ukrajinu – poručila je Berbok.

Danas se obeležava druga godišnjica ruske invazije na Ukrajinu.

6 COMMENTS

  1. Ko tebe za nesto pita Berbok tisi potpuno nevazna osoba za pregovore se pita Amerika a ne vi okupirana Kolonija.

  2. O ćemu bi vi to pregovarali sa Piutinom, što se tiće Ukrajine? Niti vas sluša Ukrajina, niti ima Putin šta da vam kaže!

  3. Ova gosođa se pita: Gde bismo bili, kad bi hteli, da se suverena zemlja odrekne sebe ili dela sebe – isto je.

    Pazi nezna odgovor, bili bi na KOSOVU!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here