Promo
Beri Daglas

Posle uspešno održanog koncerta pijaniste Andreja Korobeinikova, Piano Land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju nastavak koncertnog serijala u okviru ove koncertne sezone, zadržavajući početni koncept da publici u Velikoj dvorani predstave eminentna imena svetskog pijanizma.

Predstojeći koncerti STEINWAY & SONS koncertne sezone će beogradskoj publici predstaviti irskog pijanistu Bari Daglasa, jednog od ekskluzivnih umetnika Steinway Artist liste.

Daglas će 6. novembra u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine izvesti dela Betovena, Čajkovskog i Šuberta.

– Steinvej klaviri mi omogućavaju da otključam svu tu lepotu i kolorit u muzici – izjavio je Daglas. – To je put uživanja u zajedničkom putovanju otkrivanja!

Za ovog vrsnog pijanistu kažu da poseduje majstorske veštine u interpretciji i zavidnu tehniku. Interesovanje za muziku je pokazao rano, a prvi recital je održao sa 11 godina, na orguljama a tek sa 16 godina se osmelio da zakorači pijanističkim stazama. Nakon 10 godina napornog rada, 1986. godine, virtuoz iz Belfasta se upisao u istoriju, osvojivši zlatnu medalju na prestižnom pijanističkom takmičenju Čajkovski u Moskvi. Veliki broj kritičara za Daglasa kaže da svira kao ruski pijanista. Daglas je posle toga izgradio zapaženu internacionalnu karijeru. Redovno svira resitale širom sveta koji uključuju gostovanja po Ujedinjenom Kraljevstvu, Meksiku, na Malti, u SAD-u, Rusiji, Japanu i Italiji, od Rojal Albert Hola, Barbikana i Vigmor hola, Čajkovski hola, Teatra Marinski, Verbier festivala do Koncertne dvorane Forbidden sity u Pekingu, Velikog teatra u Šangaju i drugim gradovima u Kini.

Daglas je odlikovan Ordenom Britanske imperije za svoj doprinos muzici i odnosima sa zajednicom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here