Berlin Beogradu: EU ili Putin

0

Vlada u Berlinu kritički gleda na posetu Putina Beogradu
 

Vlada u Berlinu zahteva od Srbije da se distancira od svog starog prijatelja Rusije i da ne "minira" sankcije koje je Brisel uveo Moskvi. Kao nagrada za prihvatanje ovih uslova, u Šmitovom diplomatskom prtljagu je spremljena "šargarepa" u vidu ulaska u EU.

Nedeljnik ističe da nemačka vlada koristi sve kanale kako bi izolovala Rusiju u Evropi. Sada bi trebalo da i Srbija ubuduće bude na distanci od svog starog saveznika.

Tema susreta Vučića i Šmita biće sukob u Ukrajini. Nemac će se, piše list, zalagati da njegov domaćin prihvati usaglašenu, dogovorenu evropsku spoljnu politiku kojoj svaka od zemalja mora da daje svoj doprinos.

Iz ministrovog okruženja autor teksta je doznao da će gost iz Berlina naročito insistirati na tome da Srbija bude uzdržana u pitanjima izvoza robe Rusima.

 

Ovome se dodaje opaska kako je Srbija (navodno) poslednjih nedelja učestalo na nemačkim proizvodima menjala etikete i onda ih izvozila u Rusiju.

Nedeljnik dalje tvrdi da vlada u Berlinu kritički gleda na posetu Putina Beogradu i veliku vojnu paradu koja će tim povodom pred njim biti održana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here