Tanjug-/AP
Protest u Berlinu

Protivnici restriktivnih mera uvedenih radi sprečavanja širenja covid-19 okupljaju se pred protestni marš u Berlinu, a organizatori očekuju da na ulicama tog grada bude oko 22.000 demonstranata.

Kako navodi BBC, sličan protest je, uz učešće protivnika vakcinisanja i teoretičara zavere, održan pre nekoliko sedmica, ali ga je potom rasturila policija, zbog toga što su, prema oceni nadležnih, učesnici namerno ignorisali zaštitne mere kao što su nošenje maski za lice i održavanje bezbedne fizičke distance.

Zbog toga su gradske vlasti isprva zabranile novi protestni skup, ali je jedan berlinski sud stao na stranu organizatora, navodeći da nema indicija da će demonstranti namerno ignorisati uputstva o obaveznoj fizičkoj distanci.

Na ulicama Berlina biti raspoređeno oko 3.000 pripadnika policije, a nadležni su najavili da će protestni marš biti “razbijen veoma brzo” ukoliko dođe do kršenja pravila.

U Nemačkoj je proteklih nedelja zabeležen porast broja novozaraženih korona virusom, pa zvaničnici strahuju da bi protesti mogli da doprinesu širenju zaraze.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here